Кому не варто їсти квашену капусту

Як зазначають експерти в галузі дієтології, вживання квашеної капусти в невеликих кількостях не тільки поліпшує стан імунної системи, але і в рази знижує ризик розвитку пухлин в організмі.

Про це пише Фіртка з посиланням на Рівне Вечірнє.

Молочна кислота і клітковина квашеної капусти покращують мікрофлору і допомагають відновити здоровий баланс корисних бактерій в кишечнику, таким чином нормалізуючи роботу шлунково-кишкового тракту. Це важливо для підтримки нормальної роботи імунної системи.

Квашена капуста містить кальцій, магній і калій, які дуже корисні для роботи серцевого м’яза і кровоносної системи, а також має відносно високий вміст сірки — елемента, що позитивно впливає на зовнішній вигляд волосся, шкіри та нігтів.

Дослідження показали, що ізотіоціанати, що утворилися в процесі ферментації капусти, допомагають знизити ризик розвитку новоутворень. Високий вміст у капусті фітостеролів допомагає зменшити концентрацію холестерину і покращує його виведення з організму.

Обережно слід вживати квашену капусту людям з підвищеною кислотністю, при панкреатиті, загостренні гастриту або виразки шлунка. Вміст клітковини і сірки в квашеній капусті призводить до підвищеного газоутворення, що може погіршити стан людей з хронічним колітом.

Через сіль вона шкідлива при нирковій недостатності й підвищеному артеріальному тиску. Безпечна кількість квашеної капусти — пів склянки раз на день, і краще їсти її в першій половині дня і на обід.

Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook, дивіться на YouTubе. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!

Читайте також:

“Антиядерна” дієта: що варто знати, щоб максимально захистити свій організм від радіації

Як нагріти чи приготувати їжу без електрики: поради, що стануть в пригоді

Екологічно чистий: прикарпатський фермер розповів, як з козячого молока зварити пармезан (ФОТО)